Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies Cookie verklaring Privacy verklaring

How to fix new cloth on philips radio like the 930a / 932A

Zoals beloofd volgt hier de beschrijving voor het vervangen van het LS-doekje zoals ik het al een paar keer heb gedaan.

Allereerst moet de elektromechanische luidspreker samen met de conus worden gedemonteerd. Deze is met 7 schroefjes op een metalen plaat bevestigd. De elektrische aansluiting zit links-onder

[image]

Let er op dat de 4 fiber vulringen (rode pijl) straks weer op dezelfde plaats worden terug geplaatst. Draai vervolgens de 6 moertjes los van de draadeinden van het bakelieten logo (gele pijl). Nu kan de metalen plaat worden verwijderd van het front van de radio.

[image]

Aan de andere kant van de metalen plaat zitten een aantal vilt stroken. Zij die er allemaal nog ?

[image]

Het bakelieten logo (luidsprekergril) kan nu losgenomen worden. Let er op dat de 6 metalen beugeltjes niet kwijt raken.....

[image]

Het doekje is tegen de achterzijde van het logo gelijmd en kan nu samen met de oude lijmresten worden verwijderd.

[image]

Als dat allemaal is gebeurd gaan we het nieuwe doekje aanbrengen. Het moet eerst strak worden opgespannen en daarvoor heb ik een afgedankt houten serveerblad voor gebruikt. Een plaatje triplex kan uiteraard ook.

Omdat de 6 draadeindjes van het logo in de weg zitten om het doekje mooi strak aan te brengen heb ik eerst 6 gaatjes in de triplex plaat geboord. Door die gaatjes steken straks de 6 draadeinden van het bakelieten logo zodat het logo vlak op het nieuwe doek komt te rusten.

[image]

Daarna wordt het nieuwe luidsprekerdoek met punaises strak op het triplex gespannen en worden er vanaf de achterzijde door de 6 geboorde gaatjes, de 6 openingen in het doek geprikt waar de 6 draadeinden door het doek heen gaan.

[image]

Breng vervolgens lijm aan op de buitenring aan de achterzijde van de luidsprekergril en steek de 6 draadeinden door de gaatjes in het voorgespannen luidsprekerdoek. Ik heb daarvoor bisontix lijm gebruikt.

Druk het logo stevig op het doek met bijvoorbeeld een stapel zware boeken of met water gevulde pannen of met wat dan ook, als het maar zwaar is en laat het geheel een uurtje drogen.

Daarna kan het overtollige stof afgeknipt worden en ziet het strak gespannen luidsprekerdoekje er ongeveer zo uit:

[image]

En als de klus geklaard is en de radio weer in elkaar zit dan mag het resultaat er wezen vond ik zelf :-) ...... Een mooi luidsprekerdoekje is tenslotte het aanzien van de radio.

[image]

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

Terug